A BPC teraszburkolatok felhasználási területei

Bambusz-műanyag teraszburkolatok a ház körül

A BPC járófelület és a hozzá tartozó alátétprofil kizárólag teraszburkolatként alkalmazható, teherviselőként, illetve szerkezeti célra nem használhatók.

Bambusz-műanyag teraszburkolatok a medence körül

Azok a szerencsés kerttulajdonosok, akik a kültéri környezetüket egy hűsítő medencével is feldobhatják, nem árt, ha az általános medencetartási gondok mellett (pl.: medence mérete, burkolata, vízszűrők, stb.) figyelmet szentelnek a medence közvetlen környezetének kialakítására is. Egy medence ugyanis, amellett, hogy sportolási lehetőséget, kikapcsolódást és a nyári forróságban felfrissülést nyújt, a kertünk dísze is lehet.
Szeretnénk luxus körülmények között strandolni, vagy esetleg medencés kerti partyt szervezni?

Luxus kivitelre megoldás a medencét övező bambusz-műanyag teraszburkolat. Tökéletes biztonságot nyújtanak, mert a teraszburkolatok nem csúsznak - ami egy medence mellett elengedhetetlen feltétel - de hangulatos külsőt kölcsönöznek a kertnek.
A kerámia vagy természetes kőburkolatokkal ellentétben, amelyek érdesek, nem nyújtanak tökéletes komfortot a talpunknak, a bambusz-műanyag teraszburkolatok minden kényelmi igényünket kielégíthetik.

Kerti lépcsők bambusz-műanyag teraszburkolatokból

Szinte minden kertnek szerves alkotóeleme lehet egy néhány fokos lépcső, egy kis feljáró. Egy lépcső általában arra szolgál, hogy a kert szintkülönbségeit összekösse. Egy magasságában nem egységes kert sokkal izgalmasabb és vadregényesebb környezetet eredményezhet.

Mint a medencék melletti burkolatnál itt is fontos ügyelnünk arra, hogy a felület semmilyen körülmények között ne válhasson csúszóssá. A bambusz-műanyag teraszburkolatok igen széles választékban kínálnak ennek a kritériumnak tökéletesen megfelelő megoldásokat.
Biztonságunk szem előtt tartása mellett van azonban még néhány praktikus tanácsunk a bambusz-műanyag teraszburkolatokkal borított lépcsők tökéletes kényelmének kialakítására is. Nem árt odafigyelnünk elsősorban a lépcsőszerkezet szélességére, azért, hogy két ember kényelmesen elférhessen rajta egymás mellett. Ezen felül lényeges pl. hogy megfelelő méretű legyen a lépcsőfokok magassága és mélysége is.

Tóparti bambusz-műanyag teraszburkolat

Az ősi kínai kultúra szerint a víz kötelező eleme minden kertnek. Legyen bármilyen formájú, akár kerti tó, akár patak, vagy csak egy kis szökőkút, a víz puszta jelenléte is igen nyugtató hatással lehet elfáradt idegeinkre. A víz csobogás egyszerre nyugtat és gyönyörködtet. És hogy mivel tegyük még idillibbé a víz által keltett hangulatot? A tavunkon átívelő bambusz-műanyag híd tökéletessé varázsolhatja a képet. Egy kis tó, rajta egy szépen megmunkált bambusz-műanyag híddal igazán mesebeli élményeket nyújthat a könnyű nyári estéken.

Bambusz-műanyag teraszburkolatok a kertkaputól a bejáratig

WPC teraszburkolat - kertkaputól a bejératigA kertkaput és a bejárati ajtót összekötő előkertet egy szabad ég alatti előszobaként is felfoghatjuk, amely már azelőtt, mielőtt a vendégünk átlépi otthonunk küszöbét, egyfajta képet sugároz rólunk. Ezen felül nekünk sem mindegy, hogy milyen hangulat és kép fogad bennünket egy hosszú, munkával töltött nap végén, a kapu átlépésekor.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellő hangsúlyt fektessünk a növények kiválasztása és a gyep gondozása mellett a hangulatos kerti utak kialakítására is. Az első benyomáskor igen meghatározó lehet egy kis kerti utacska képe. A kerti út stílusának azonban nem csupán a kerthez, de a ház stílusához is illeszkednie kell. Az épített, mesterséges és a természetes környezet szinkronba hozására pedig mi lehetne megfelelőbb a bambusz-műanyag teraszburkolatoknál?

Házat körülölelő természet

WPC teraszburkolatok a ház körülA házunkat körülölelő burkolat kiemelkedő része a kertnek. Ha gondosan összeválogatott, minőségi anyagokból készül, akár a ház éke is lehet. Olyan, mint az utolsó ecsetvonás egy festményen, ez teszi befejezetté az összképet. Van azonban néhány alapszabály, amelyeket a harmonikus összkép létrehozása érdekében célszerű betartani a kerti út elkészítésénél. Az egyik legfontosabb, hogy a burkolat, azaz a járda szélességének ugyanakkorának kell lennie, mint a tető kiugró részének. Ez esztétikai és gyakorlati szempontból is fontos. Egyrészt harmonikussá teszi a kivitelezést, másrészt a tető védi a járda burkolatát is.

Ha nem elégszünk meg a bambusz-műanyag járdaburkolattal, akkor esetleg járda melletti kis kertecskékkel is díszíthetjük a ház bejáratáig vezető utat.

A kérdés, hogy milyen teraszburkolatot válasszunk?

A terasz burkolatának kiválasztásakor rengeteg dologra kell odafigyelnünk. A ház vagy lakás stílusa mellett fontos, hogy a teraszburkolatok színében is illeszkedjenek a ház homlokzatához, s ezen felül saját ízlésünket is tükrözniük kell. Ráadásul nem hagyhatjuk figyelmen kívül a praktikus szempontokat sem. Fontos, hogy a felület csúszásmentes legyen és jól karbantartható. Ezen kívül, ha a nappalinktól csupán egy üvegajtó választja el a teraszt, érdemes arra is gondolni, hogy a benti és kinti környezet ne üssön el túlságosan egymástól. A beltéri padló, vagy parketta stílusához leginkább a kültéri faburkolat illik.

Ha a faburkolat mellett döntöttünk, fontos, hogy csak és kizárólag kültéri használatra alkalmas alapanyagot vegyünk.
Az esztétikai és gyakorlati szempontok mellett lényeges, hogy odafigyeljünk a vízelvezetés problémájára is, hogy később a terasznak csak és kizárólag az előnyeit élvezhessük.

Belső udvarok

A belső udvarok rengeteg előnnyel rendelkeznek, de az egyik legjobb tulajdonságuk, hogy a természet szépségét egy a külvilágtól elzárt területen élvezhetjük. Olyan, mintha lenne egy saját kis erdőnk, vagy mezőnk. S a természetnek ez a kis szelete ráadásul a házunk részeként is aposztrofálható. Mindegy az alakja, a mérete, lényege, hogy természetes és bensőséges hangulatot áraszt. Ezt az érzést erősíthetjük azzal is, ha kő, vagy beton helyett bambusz-műanyag teraszburkolattal látjuk el. Ez az idilli környezet tökéletes arra, hogy zavartalan nyugalomban pihenjünk, dolgozzunk, beszélgessünk, vagy étkezzünk.

 

Kerti utak teraszburkolatok felhasználásával

A pázsittal, a fákkal, a bokrokkal és a virágokkal együtt az utak is szerves hozzátartozói a kertünknek. Amellett, hogy nagyon hasznosak, megvédik a lábbelinket a sártól, a latyaktól, illetve a kertet praktikusan részekre osztják, igen esztétikus is tud lenni egy a környezetbe tökéletesen illő bambusz-műanyag kerti út. Ráadásul maga az út – megfelelő bambusz-műanyag teraszburkolatokkal és bambusz-műanyag burkolatszegéllyel ellátva – a kert díszévé is válhat.

 

Pergolák, virágzó tetők árnyékában

Egy pergola ideális pihenőhelye lehet azoknak, akik szeretik a csendes és eldugott zugokat és a virágokkal díszített környezetet. A fából készült pergolát könnyen befuttathatjuk bármilyen futónövénnyel. Egy fa-pergolában egész évben, télen és nyáron is örömünket lelhetjük. Nyáron kellemes hűs árnyékot nyújthat a perzselő forróságban, míg télen egy örökzöld növénnyel befuttatott pergola hozhat némi életet a csupasz téli kertbe.

A minőségi nyersanyagból készült és megfelelően rögzített, fából készült pergola előnyeit hosszú éveken át is élvezhetjük.
A pergolánkat tökéletessé egy kis kerti paddal tehetjük igazán. Egy bambusz-műanyag burkolatból készült pad nemcsak kényelmet biztosít számunkra, de harmonikussá varázsolhatja a pergola által nyújtott összképet.

Teraszburkolat felhasználási tippek

>>Bővebben a Burkolatokról a ház körül

Merre tovább?

Látogasson el budapesti bemutatótermünkbe, ahol megtekintheti minta teraszunkat, melyre fa teraszburkolat került. Kézi mintáink közül kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő bambusz-műanyag teraszburkolatot. Kollégáink szaktanácsadással várják és megadott méretek alapján komplett árkalkulációt is készítenek Önnek.

Bambusz-műanyag teraszburkolat - GYIK

Bankkártyás fizetés!

Bankkártyás fizetés!

Garancia

Garancia

Szerződésben foglaltak szerint

Go to top